Energetika.ba
Novosti

Volkswagen još jednom podsjeća na svoj električni model ID.3

Autor: Energetika.ba
Volkswagen još jednom podsjeća na svoj električni model ID.3

S posljednjim fotografijama u Volkswagenu podižu temperaturu uoči premijernog predstavljanja elektropokretanog modela ID.3 čije produkcijsko izdanje pred publiku stiže narednog mjeseca.

Volkswagenov dugo najavljivan električni model ID.3 zasigurno će biti jedan od najzanimljivijih automobila na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu koji počinje 12. septembra.

U Wolfsburgu obećavaju da će Volkswagen ID.3 imati odličnu autonomiju, a kupci njihovog prvog električnog produkcijskog modela također će moći da računaju na veoma dobre ukupne performanse i raskošnu ponudu prostora u kabini.

ID.3 će se nuditi s baterijama kapaciteta 45, 58 i 77 kWh što će (prema WLTP normativima) osiguravati autonomiju od 330 do 550 kilometara. Za narednih 290 kilometara automobil će na punjenju morati da provede samo 30 minuta, a u Volkswagenu na deklarisani kapacitet baterija daju osam godina garancije (ili 160.000 pređenih kilometara).

Elektromotor koji je smješten nazad isporučuje 204 KS, a za osnovni ID.3 u Njemačkoj će trebati izdvojiti nešto manje od 30.000 eura. Proizvodnja počinje prije kraja godine, a prvi primjerci kupcima bi trebali biti isporučeni sredinom naredne godine.

Nakon električnog modela ID.3, koji je zasnovan na novoj MEB platformi, Volkswagen će kupcima uskoro ponuditi i crossover I.D. Crozz s dva elektromotora koji će na obje osovine slati više od 300 KS.

Energetika.ba