Energetika.ba
Novosti

Zaključeni ugovori o utopljavanju javnih objekata u Teočaku

Autor: Energetika.ba
Zaključeni ugovori o utopljavanju javnih objekata u Teočaku

Ministar finansija Tuzlanskog kantona Suad Mustajbašić i ministar prostornog uređenja i zaštite oklice Elvir Rožnjaković boravili su danas u radnoj posjeti općini Teočak, gdje su sa izvođačima radova zaključeni ugovori o utopljavanju javnih objekata u ovoj općini koji se finansiraju sredstvima resornog ministarstva.

U okviru projekta energetske efikasnosti, u Teočaku će biti utopljeni objekti Osnovne škole Teočak, fiksulturne sale te Policijske stanice.

Načelnik Teočaka Taib Muminović kazao je da je nadležno kantonalno ministarstvo u protekloj godini realiziralo nekoliko projekata energetske efikasnosti u ovoj općini, a u toku je postavljanje stolarije na sportskoj dvorani, što je projekt vrijedan oko 50.000 KM te realizacija projekta postavljanja ulične rasvjete.

Vlada TK na ovaj način, kako je rečeno, pokazuje svoju spremnost da nastavi pomagati razvoj manje razvijenih općina u TK.

Ministar finansija TK Suad Mustajbašić izražava zadovoljstvo što je riječ o projektima koji se uglavnom odnose na školske objekte, ali smatra da su i ostali objekti značajni za jednu malu općinu kao što je Teočak.

-Vlada TK je već najavila da će imati ovakav pristup prema manje razvijenim lokalnim zajednicama te je i ova posjeta prilika da se kaže da ove općine neće biti zaboravljene – istakao je Mustajbašić.

Pored objekata u Teočaku, nastavljen je i projekt utopljavanja još nekoliko javnih objekata u Tuzlanskom kantonu. Sve je to dio zacrtanih planova iz 2019. godine.

- To je nastavak realizacije akcionog plana za 2019. u vezi sa energetskom efikasnošću javnih obekata. U 2019. za to namjenu smo planirali dva miliona i 348.000 KM i pri kraju smo realizacije svih tih programa - rekao je ministar Rožnjaković.

Ovom prilikom je istaknuto da je sa izvođačima radova postignut dogovor, da sa radovima počnu čim vremenske prilike omoguće. Nadležni očekuju da će to biti vrlo brzo, te da će radovi teći dogovorenom dinamikom.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=zXlg---qsSA&feature=emb_title[/embed]

Energetika.ba / FENA