Energetika.ba
Hidroenergija

Predstavnici OESS-a i Općine Vitez razgovarali o hidroelektranama u Kruščici

Autor: Energetika.ba
Predstavnici OESS-a i Općine Vitez razgovarali o hidroelektranama u Kruščici

Aktivnosti koje se odnose na mini hidroelektrane u Kruščici, projekt vodovoda "Plava voda", te novootvoreni Konzulat Republike Hrvatske u Vitezu, teme su o kojima su jučer razgovarali predstavnici Misije OESS-a u BiH, načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić, te predsjedatelj Općinskog vijeća Hidajet Sivro.

Predsjedatelj Općinskog vijeća Viteza kazao je kako su predstavnici Općine više puta primili na razgovor predstavnike mjesne zajednice Kruščica, s kojima je razgovarano o problemima i mogućim rješenjima kada je riječ o mini hidroelektranama.

- Za izdavanje većine dozvola nadležne su institucije SBŽ-a, a Općina Vitez u mnogim projektima ima interes samo zato što se radi o njezinim stanovnicima. Općina nema nadležnosti u provođenju i realizaciji. Važno je naglasiti da se problemi trebaju rješavati u Općini, ministarstvima, Županiji ili na sudovima - istaknuo je načelnik Bošnjak-Matić.

Na pitanje koje se odnosilo na nedavno otvaranje Konzulata Republike Hrvatske u Vitezu, načelnik Općine je rekao da očekuje poboljšanje gospodarske suradnje, jer je Republika Hrvatska visoko na ljestvici zemalja s kojima BiH ekonomski surađuje.

Tijekom sastanka razgovarano je i o aktivnostima koje su u općini Vitez poduzete u proteklom razdoblju, s posebnim osvrtom na projekte koji su realizirani u suradnji s OESS-om.

Šef terenskog ureda Misije OESS-a u Travniku Cristiano Barale zahvalio je predstavnicima Općine na stalnoj potpori projektima koje Misija OESS-a provodi na ovom području, s posebnim naglaskom na projekte socijalne uključenosti građana.

Energetika.ba / FENA