Energetika.ba
Hidroenergija

Vučić: EU sebi gradi mini HE, a nama bi da zabrani

Autor: Energetika.ba
Vučić: EU sebi gradi mini HE, a nama bi da zabrani

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kazao je NE ”evropskim plaćenicima” i poručio da Srbija neće odustati od gradnje mini hidroelektrana.

“U Evropi ima 24.000 mini hidroelektrana, u Srbiji samo 90. I oni nam sada šalju plaćenike koji se bune, ne daju nam da gradimo, a oni sebi mogu. Ne daju elektrane na ugalj, a ni ove mini HE, i briga ih hoće li Srbija ostati bez struje. E taj film neće gledati, kaže Vučić, prenosi aktuelno.me.

Naravno, ni Dodiku u RS ne pada na pamet da dopusti stranim plaćenicima da mu naređuju da radi na štetu svog naroda.

Jasno je da je zabrana gradnje MHE u interesu stranih lobija, koji sada žele da prekinu domaću gradnju ovih elektrana, kako bi ih oni za koju godinu mogli graditi, ali za svoje, strane interese, a ne naših domaćih investitora.

Njih nije briga što će hiljade ljudi ostati bez posla, ne razmišljaju da će ukidanjem MHE, a odavno pokušavaju da nas natjeraju da odustanemo i od gradnje termoelektrane, Bosna i Hercegovina ostati bez struje. Podanički mentalitet naših parlamentaraca (a vrlo lako i stranih plaćenika među njima ima) pokazuje da smo spremni prodati domovinu za groš. I onda se pitamo što se svaka stuha sa nama poigrava kako hoće.

E dosta više. Ako niste u stanju da zaštitite svoj narod, domaće firme, radna mjesta Bosanaca i Hercegovaca, svoje investicije, poput ovog Vučića, ne treba ni da obavljate posao parlamentaraca. Nosite se odatle dok vas građani nisu istjerali. A oni su najavili da dolaze 21. pred parlament, da brane Bosnu i Hercegovinu od vas, takvi kakvi ste.

Energetika.ba