Energetika.ba
Solarna energija

Ljubušacima na raspolaganju 'pametne' solarne klupe

Autor: Energetika.ba
Ljubušacima na raspolaganju 'pametne' solarne klupe

U Parku hrvatskih banova u Ljubuškom postavljene su tri "pametne" solarne klupe.

Riječ je o klupama domaćeg proizvođača, tvrtke Elmex d.o.o. Ljubuški, koje omogućavaju napajanje mobitela i tableta uz osvjetljenje, modernim dizajnom i inovativnim tehnologijama pridonose kvaliteti života i zaštiti okoliša, a osim toga moguće ih je nadograditi internet vezom i po potrebi brojnim drugim dodacima koji bi služili korisnicima, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Ljubuškog.

Sredstva za nabavku dvije klupe osigurao je Grad Ljubuški, dok je jedna klupa donacija proizvođača.

"Digitalizacija i razvoj, te stvaranje svih preduvjeta za izgradnju Ljubuškog kao grada poželjnog za život i poslovanje naši su glavni prioriteti. Vjerujemo kako ćemo uskoro u našem gradu imati još više klupa, ali i drugih pametnih solarnih uređaja. Sunčeva energija kao obnovljivi izvor energije koristi se za napajanje raznih vrsta potrošača", naveli su iz Elmexa.

Postavljenim klupama, osvijetljenim grbom Grada Ljubuškog, omogućen je cjelodnevni pristup električnoj energiji za komunikacijske uređaje.

"Grad Ljubuški teži poboljšanju uvjeta života svojih građana i očuvanju životne sredine. Postavljene klupe, osim što koriste za punjenje uređaja, služe i za podizanje ekološke osviještenosti građana, prvenstveno mlađe populacije", kazao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Grad Ljubuški nastavit će sa sličnim projektima koji će stanovnicima život činiti ugodnijim i kvalitetnijim, stoji u priopćenju.

Energetika.ba / FENA