Srbija produžila ograničenje cijena naftnih derivata

Srbija produžila ograničenje cijena naftnih derivata

Vlada Srbije produžila je danas ograničenje cijena naftnih derivata do kraja oktobra. Članovi Vlade usvojili su izmijenjenu Uredbu o ograničenju vi

Vlada Srbije produžila je danas ograničenje cijena naftnih derivata do kraja oktobra.

Članovi Vlade usvojili su izmijenjenu Uredbu o ograničenju visine cijena derivata nafte s ciljem sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda i produžili period važenja ograničenja cijena do kraja oktobra, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Vlada Srbije danas je donijela Uredbu o dodjeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije za 2023. godinu kojom je omogućena kupovina novih 17 minibuseva namijenjenih povezivanju 368 sela.

Realizacijom projekta rješavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina.

Zbog velikog interesovanja za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2023. godinu, koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, Vlada je donijela Uredbu koja će omogućiti nastavak ovog programa i za te namjene opredijelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 3,37 miliona eura.

Uključujući nova sredstva, Vlada Srbije je za ovaj program od početka godine izdvojila ukupno 7,6 miliona eura.

(Energetika.ba)