Energetika.ba
Stručni skupovi

Balkan Solar Summit u februaru u Banjaluci!

Autor: Energetika.ba
Balkan Solar Summit u februaru u Banjaluci!
Foto: Balkan Solar Summit

Nakon izuzetnog uspjeha i velikog interesovanja koje je privukao prvi Balkan Solar Summit, drugo izdanje ovog ključnog događaja obećava da će biti još sadržajnije i dinamičnije, a održava se od 7. do 9. februara 2024. godine u Banskom dvoru u Banjaluci.

Balkan Solar Summit 2024 okupiće vodeće stručnjake, investitore, donosioce odluka i predstavnike biznis zajednice iz cijelog regiona.

"Balkan Solar Summit predstavlja izuzetnu priliku za poslovnu zajednicu i investitore da se upoznaju s najnovijim trendovima, steknu uvide u najbolje prakse, i umreže s ključnim akterima u sektoru obnovljivih izvora energije. Sa sloganom 'Game Changer', ovogodišnji Summit ne samo da obećava značajne informacije i mogućnosti za učesnike, već postavlja i nove standarde u energetskom sektoru“ , istakla je Milena Mijatović u ime agencije MINT, organizatora Summita.

Program će obuhvatiti širok spektar tema, uključujući finansiranje solarnih i vjetro projekata, zakonsku regulativu i trendove u PPA ugovorima koji predstavljaju ključni element u finansiranju i realizaciji projekata obnovljivih izvora energije. Ova tema je od izuzetnog značaja za sve učesnike u energetskom sektoru, od malih proizvođača do velikih investitora.

Posebna pažnja posvećena je zelenom pasošu kao novom imperativu poslovanja u klimatskoj eri, kao i ulozi vodonika u dekarbonizaciji industrije i prometa. Detaljniju agendu otkrijte na linku.

Programski direktor, Ervin Leko, istakao je: „Novo izdanje Balkan Solar Summita okupiće ljude koji će prisutne provesti korak po korak, od ideje do puštanja u pogon solarne elektrane, ljude koji imaju odgovore na sva potencijalna pitanja. Ne samo za one koji žele da grade, već i za investitore. Posebno bih izdvojio panel na temu otkupa energije, jer će ponuditi rješenja za koja ćemo prvi put čuti u BiH.“

Za više informacija o Summitu, uključujući detaljan program i informacije o registraciji, posjetite web stranicu : www.solarsummit.ba