Energetika.ba
Sastanak sa Brankovićem

Košarac: SET postao prepoznatljivo mjesto za diskusiju o razvoju i budućnosti energetskog sektora

Autor: Energetika.ba
Košarac: SET postao prepoznatljivo mjesto za diskusiju o razvoju i budućnosti energetskog sektora
Staša Košarac i Aleksandar Branković

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa direktorom SET-a Aleksandrom Brankovićem o organizaciji jubilarnog, petog Samita energetike Trebinje (SET).

Košarac je istakao da je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH sa ponosom i ove godine, kao i svih prethodnih, porkovitelj ovog regionalnog događaja, koji je postao brend Trebinja, Hercegovine i RS.

- SET je u domaćim, regionalnim i evropskim okvirima postao prepoznatljivo mjesto za diskusiju o razvoju i budućnosti energetskog sektora, trendovima u ovoj oblasti, sa posebnim fokusom na obnovljive izvore energije - naveo je Košarac na svom Instagramu.

On je poručio da energetski sektor u RS bilježi impozantne rezultate zahvaljujući odgovornim politika institucija RS, koje ulažu ogromne napore za unapređenjem legislative i uslova za dalji razvoj i unapređenje ove oblasti.

- SET i Balkan Solar Samit pozicionirali su RS kao dobru adresu za razgovor i razmjenu iskustava u energetskom sektoru - istakao je Košarac.