Energetika.ba
8. i 9. februara

Najavljeni vrhunski govornici na 2. Balkan Solar Summitu u Banjoj Luci

Autor: Energetika.ba
Najavljeni vrhunski govornici na 2. Balkan Solar Summitu u Banjoj Luci
Balkan Solar Summit

Organizatori 2. Balkan Solar Summita najavili su da će vrhunski učesnici i govornici oblikovati diskusije i panel sesije na tom prestižnom događaju koji će biti održan 8. i 9. februara u Banjoj Luci, uključujući regionalne lidere industrije, stručnjake u oblasti obnovljivih izvora energije, donosioce odluka i inovatore.

Navedeno je da Balkan Solar Summit nije samo mjesto za učenje i razmjenu iskustava, već i platforma za povezivanje i stvaranje novih poslovnih prilika u dinamičnom sektoru obnovljivih izvora energije.

Banju Luku će ovog februara, osim predstavnika kompanija iz BiH i Srbije, posjetiti i predstavnici kompanija iz Kine, Turske, Egipta i drugih zemalja.

Među njima je i kompanija Etmax koja duže od deceniju razvija tržište solarnih panela.

Direktor kompanije Siniša Maksimović izjavio je da su opredjeljeni da na samitu zajedno sa partnerima globalnim liderima, premium proizvođačima Fronius-om i brendom Qcells, predstave svoja dostignuća, kao i razvoj tehnologije u oblasti solarne industrije.

- Ove godine posebnu pažnju ćemo posvetiti velikim projektima, po kojima smo prepoznatljivi, njihovom strateškom i infrastrukturnom značaju za nas i za region. Osvrnućemo sa na važnost velikih projekata u oblasti solara, u smislu promjene energetske slike, značajnog povećanja udijela obnovljivih izvora energije u ukupnom energetskom miksu, te šta to znači da budući razvoj - istakao je Maksimović.

Naglašeno je da ovogodišnji događaj predstavlja jedinstvenu priliku za direktno uključivanje u najaktuelnije razgovore o budućnosti energetike i davanje doprinosa oblikovanju energetske politike u regionu.

Banju Luku očekuju dva dana izvrsnih predavanja, razgovora i zaključaka, a kompletnu agendu moguće je pogledati na linku https://solarsummit.ba/#agenda.

Balkan Solar Summit se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, najavljeno je.