Energetika.ba
Stručni skupovi

U Sarajevu konferencija o izazovima u oblasti zaštite životne sredine

Autor: Energetika.ba
U Sarajevu konferencija o izazovima u oblasti zaštite životne sredine
Foto: ilustracija

Konferencija pod nazivom "Na putu evropskih integracija: izazovi u oblasti zaštite životne sredine" bit će održana danas u organizaciji Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini i Francuskog instituta u BiH, u saradnji sa Europe House.

Na konferenciji će učestvovati stručnjaci iz oblasti zaštite okoliša, kao što je Charlotte Halpern, doktorica političkih nauka, istraživačica u Centru za evropske studije i komparativnu politiku na Političkim naukama i specijalista za uporedno javno djelovanje.

Njeno istraživanje se fokusira na ekološke i održive gradske politike, teritorijalnu upravu i upravljanje infrastrukturom i uslugama.

Također će na konferenciji govoriti i pomoćnik ministra komunikacija i prometa BiH Zoran Andrić, koordinatorica mreže Eko BiH - mreže udruženja za zaštitu životne sredine u BiH Majda Ibraković, te načelnica Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije grada Bijeljine Ankica Todorović.

Panelisti će govoriti o važnosti zaštite životne sredine u BiH u kontekstu njene perspektive pristupanja Evropskoj uniji.

Konferencija se organizuje u okviru ciklusa konferencija i radionica posvećenih pitanjima vezanim za evropske integracije BiH, najavljeno je iz Francuske ambasade u BiH.