Energetika.ba
Termoenergija

Nastavak saradnje u oblastima energetike i rudarstva

Autor: Energetika.ba
Nastavak saradnje u oblastima energetike i rudarstva

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew  Field naveli su da će biti nastavljena saradnja u projektima u oblastima energetike, rudarstva i upravljanja mineralnim resursima, čiji je cilj stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja i privlačenje stranih investicija.

Đokić je na sastanku sa Fieldom u Banjaluci ocijenio da je dosadašnja saradnja sa Velikom Britanijom bila izuzetno uspješna i od velikog značaja za Republiku Srpsku, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Posebno u pogledu izrade Strategije razvoja energetike Srpske do 2035. godine, kao i izrade Studije restrukturisanja operatora distributivnog sistema i snabdijevanja", rekao je Đokić i naglasio da je radi prosperiteta najbitnije pružiti nesebičnu podršku cjelokupnom napretku i razvoju zemlje, te podstaći dijalog među narodima.

Field je zahvalio Đokiću na saradnji pri izradi Energetske strategijeRS-a i Okvirne energetske strategije za BiH, te izrazio očekivanje da će ovi strateški dokumenti omogućiti privlačenje investicija u energetski sektor, primarno kroz Investicioni okvir za zapadni Balkan.

On je iskazao spremnost za nastavak saradnje na projektu izrade Studije restrukturisanja operatora distributivnog sistema i snabdijevanja.

Na sastanku je razgovarano o tekućim ekonomsko-političkim temama u Republici Srpskoj i dosadašnjoj saradnji RS-a i resornog ministarstva sa Ambasadom Velike Britanije u BiH.

(NN)