Energetika.ba
Termoenergija

Rekonstukciju TE Pljevlja radiće njemački Steag Energy Services

Autor: Energetika.ba
Rekonstukciju TE Pljevlja radiće njemački Steag Energy Services
Nakon sprovedenog postupka javnih nabavki, realizacija Idejnog projekta ekološke rekonstrukcije Bloka I Termoelektrane "Pljevlja" povjerena je kompaniji "Steag Energy Services GmbH", saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

"Steag Energy Services GmbH", kako je saopštreno iz EPCG, je njemačka kompanija sa sjedištem u Essenu.

"U vlasništvu je STEAG GmbH, industrijske grupacije iz Essena, specijalizovane iz oblasti energije, kako konvencionalnih i nuklearnih izvora, tako i obnovljivih izvora", navodi se u saopštenju.

U posljednjih nekoliko decenija, kako su kazali, ta njemačka kompanija realizovala je veliki broj projekata u Evropi, Africi, Aziji i Južnoj Americi a prisutna je i u više od 80 zemalja širom svijeta.

"Jedan je od najvećih proizvođača električne energije u Njemačkoj, sa elektranama ukupne instalisane snage preko 7.000 MW", kazali su iz EPCG.

Potpisivanje ugovora sa njemačkom kompanijom očekuje se u narednih nekoliko dana.

"Dolazak ovakve, renomirane kompanije u Crnu Goru predstavlja ozbiljan garant da će se planirana rekonstrukcija Bloka I izvršiti u skladu sa najnovijim standardima i tehnologijama, čime će se obezbijediti stabilan i siguran rad termoelektrane u narednih nekoliko decenija", zaključuju iz EPCG.

Energetika.ba