Energetika.ba
Termoenergija

Stojanović: Uspješna poslovna godina za RiTE Gacko

Autor: Energetika.ba
Stojanović: Uspješna poslovna godina za RiTE Gacko

Vršilac dužnosti direktora Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ Ugljevik Čedomir Stojanović izjavio je danas da će poslovna godina biti završena uspješno i sa premašenim planovima koji su bili vrlo ambiciozni.

"Planirana proizvodnja 1.780 gigavat časova električne energije i više od dva miliona tona uglja biće premašena, što je značajno za energetski sistem Republike Srpske u kojem učestvujemo sa 30 odsto proizvodnje struje", rekao je Stojanović novinarima.

Povodom krsne slave preduzeća - Mratindana, u upravnoj zgradi RiTE Ugljevik održan je tradicionalni prijem za novinare i predstavnike medijskih kuća u regiji, na kojem je menadžment zahvalio na uspješnoj saradnji.

Stojanović je podsjetio i na zavšeni remont postrojenja, pet dana prije roka, te pohvalio angažovanje svih zaposlenih.

Govoreći o investicijama, on je naveo da je u toku rad na odsumporavanju, što je među najvećim investicijama u Srpskoj, čime će ova elektrana biti ekološki najprihvatljivija u regionu.

Prema njegovim riječima, planovi preduzeća ambiciozni su i za narednu poslovnu godinu, kao i nastavak osavremenjavanja i optimalizacija proizvodnje.

U razgovoru sa novinarima, članovi uprave RiTE su ukazali na društvenu odgovornost preduzeća, koje je pokretač privrednog razvoja u regiji i veliki oslonac i pomoći boračkoj populaciji, socijalno ugroženima, kao i kulturnim i sportskim klubovima u Srpskoj.

Energetika.ba