Za projekt zbrinjavanje otpada u Sarajevu osigurano 204.300 KM

Za projekt zbrinjavanje otpada u Sarajevu osigurano 204.300 KM

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je s direktorom KJKP RAD d.o.o. Sarajevo Selimom Babićem potpisala Ugovor o sufinansiranju pro

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je s direktorom KJKP RAD d.o.o. Sarajevo Selimom Babićem potpisala Ugovor o sufinansiranju projekta odlagališta inertnog materijala građevinskog otpada i postrojenja za recikliranje građevinskog otpada u okviru Regionalnog centra za upravljanje otpadom.
Ovaj projekt bit će sufinansiran sa 204.300 KM, a sredstva su dodijeljena putem javnog poziva na osnovu Odluke Federalne vlade u okviru Akcionog plana strategije okoliša za 2018. godinu – podrška regionalnim centrima za upravljanje otpadom i regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom u Federaciji BiH.

“Očekujemo da će sredstva doprinijeti uspješnoj realizaciji ovog projekta i unapređenju sistema upravljanja otpadom uopće. Pitanje zaštite životne sredine je ključno u pogledu zaštite zdravlja i života naših građana, te ćemo i dalje podržavati slične projekte i raditi na unapređenju sistema zbrinjavanja otpada u skladu sa standardima Evropske unije i uz primjenu savremenih tehnologija”, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Energetika.ba / FENA