Energetika.ba
Zaštita okoliša

Bihaćki 'Komrad' osigurao novu opremu, vrijednu 210.000 KM

Autor: Energetika.ba
Bihaćki 'Komrad' osigurao novu opremu, vrijednu 210.000 KM

Javno komunalno preduzeće "Komrad" iz Bihaća nabavilo je novo vozilo za zimsko održavanje, zatim vozilo sa dizalicom za održavanje javne rasvjete i drveća, te 20 novih gradskih kontejnera.

„Komrad“ je vlastitim i sredstvima iz ekoloških naknada Ministarstva građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša Unsko-sanskog kantona (USK) time osigurao neophodnu novu opremu za obavljanje redovnih djelatnosti.

Za nabavku kontejnera, zapremine 7.000 litara resorno ministarstvo osiguralo je 20.000 KM, a dodano je i blizu 10.000 KM vlastitih sredstava.

- Hvala resornom ministarstvu, koje svake godine kroz javne pozive osigura sredstva iz eko – naknada. Ovo je najbolji primjer kako se udruženim sredstvima mogu realizirati vidljivi i korisni projekti za naš grad - rekao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Direktor JKP „Komrad“ Vid Šantić istakao je poseban značaj nabavke novih vozila.

- U okviru našeg plana javnih nabavki, odlučili smo se za kupovinu dva vozila, ukupne vrijednosti 180.000 KM. Ona će biti od velike koristi, posebno vozilo koje će biti na raspolaganju našoj Zimskoj službi - ustvrdio je Šantić.

Energetika.ba / FENA