Energetika.ba
Zaštita okoliša

Đapo: 'Sarajevska zima' spoj umjetnosti, zaštite okoliša i turističke promocije

Autor: Energetika.ba
Đapo: 'Sarajevska zima' spoj umjetnosti, zaštite okoliša i turističke promocije

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u sjedištu ministarstva u Sarajevu sa osnivačem i direktorom Internacionalnog festivala "Sarajevska zima" i Međunarodnog centra za mir Ibrahimom Spahićem razgovarala o trenutnim aktivnostima koje to ministarstvo poduzima na promociji Sarajeva i njegovih kulturnih i prirodnih vrijednosti.

Ministrica Đapo je naglasila da je Festival "Sarajevska zima" prepoznatljiv regionalni brend, uz koji su stasale mnoge generacije i podržala aktivnosti i ideje direktora Spahića i tima ovog festivala.

Đapo je istakla da resorno ministarstvo prepoznaje značaj njihovih dosadašnjih i budućih aktivnosti, jer predstavljaju jedinstveni kulturni, turistički i ekološki brend, kao svojevrsni simbol raznolikosti i jedinstva Grada Sarajeva pa time i Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom, direktor Spahić je predstavio projekte Međunarodnog centra za mir "Internacionalni Festival Sarajevska zima", "Festival GRAD", "Pohod na olimpijske planine" i "Olimpijada kulturu", saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Energetika.ba / FENA