Energetika.ba
Zaštita okoliša

Duspara: Realizacijom projekata riješilo bi se i zagađenje u Slavonskom Brodu

Autor: Energetika.ba
Duspara: Realizacijom projekata riješilo bi se i zagađenje u Slavonskom Brodu

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara u utorak je ustvrdio kako bi se zagađenje zraka značajno smanjilo kad bi se realizirali brojni projekti u Slavonskom Brodu te upozorio kako se sve to rješava suviše sporo za stanovnike tog grada.

Gradonačelnik Duspara je u utorak o problemu zagađenja u tome gradu i drugim problemima koje muče gradske vlasti, razgovarao s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović koja je na dva dana premjestila svoj ured u Brodsko-posavsku županiju.

Duspara je rekao kako je gradskim vlastima Slavonskog Broda cilj da plin što prije dođe u rafineriju u Bosanski Brod, ali kako je kazao, to neće riješiti problem zagađenja u Slavonskom Brodu ukoliko se ne realiziraju i brojni projekti u samom gradu, čijom realizacijom bi se značajno smanjila zagađenost zraka.

"Kada bi se realizirali naši projekti riješio bi se velikim dijelom problem zagađenja. Onaj glavni dio ostaje u pregovorima između dvije države, rafinerije Bosanski Brod i Republike Hrvatske", istaknuo je Duspara.

Naglasio je da gradske vlasti žele riješit plovnost rijeke Save te da se izmjeste napatne kućice na autocesti A3 zbog kojih je, kao i zbog graničnog prijelaza gotovo u samom gradu, zrak na području Slavonskog Broda znatno zagađen, prenosi Hina.

Energetika.ba / FENA