Energetika.ba
Zaštita okoliša

“EKOpriča – brigom za okoliš danas, stvaramo bolje sutra” sutra na BHT1

Autor: Energetika.ba
“EKOpriča – brigom za okoliš danas, stvaramo bolje sutra” sutra na BHT1

Dokumentarni film “EKOpriča – brigom za okoliš danas, stvaramo bolje sutra” bit će emitiran sutra u 14.30 sati na BHT1.

U dokumentarnom filmu prezentiraju se podaci koliko je uistinu u Federaciji BiH uloženo u projekte za zaštitu okoliša, šta je konkretno urađeno i šta je na terenu poduzimao Fond za zaštitu okoliša FBiH. Ovo je ujedno najsveobuhvatnija priča o zaštiti okoliša ikada pretočena u TV formu s ciljem podizanja svijesti javnosti o značaju zaštite okoliša.

“EKOpriča – brigom za okoliš danas, stvaramo bolje sutra" je prvi cjelokupni video i audio projekt, koji na savremen produkcijski način prezentira važne informacije o zaštiti okoliša, podiže svijest javnosti o istom, promovira zdrav način života, te educira javnost o zaštiti okoliša. Film obiluje kadrovima prelijepe prirode u Bosni i Hercegovini, kritizira onečišćenje, ukazuje na probleme i prezentira projekte koji popravljaju stvari.

Kroz dokumentarni film obrađene su teme zaštite zraka, zaštite voda, energijska efikasnost, zaštita prirode, upravljanje otpadom, približavanje BiH Evropskoj uniji.

Uz obradu navedenih tema, u filmu govore direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH Fuad Čibukčić, ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo i mnogi drugi bh. stručnjaci, eksperti i kompetentne ličnosti iz vladinog i nevladinog sektora, naučnih institucija i međunarodnih organizacija, a koji se bave okolišnim pitanjima u BiH.

Energetika.ba