Energetika.ba
Zaštita okoliša

Mostarski učenici priredili radionicu o recikliranju otpada

Autor: Energetika.ba
Mostarski učenici priredili radionicu o recikliranju otpada

Učenici Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića iz Mostara u srijedu su u pratnji profesorice Elvire Gagro priredili radionicu "Reciklirajmo e-otpad – gradimo odgovorno društvo", koja je održana u prostorijama Narodne knjižnice HNŽ-a Mostar.

Tijekom radionice, koja je pripremljena za učenike petog razreda OŠ Cim i učiteljicu Arijanu Kordić, srednjoškolci su osnovnoškolcima prezentirali svoja znanja o recikliranju e-otpada, pokazali nakit koji su izradili od žice te s njome izrađivali zanimljive proljetne ukrase od recikliranog materijala.

Učenicima je bila pokazana prezentacija, a također su i izrađivali plakat te imali priliku za likovni izražaj.

Cilj radionice bio je podizanje svijesti o recikliranju e-otpada te motiviranje učenika i njihovih učitelja za postavljanje reciklažnih dvorišta u sve škole u toj županiji.

Inače, u Narodnoj knjižnici HNŽ-a Mostar u tijeku su brojne edukativne radionice kodiranja i digitalnog stvaranja, tečaj crtanja i dizajna te informatičke i radionice engleskog jezika.

U periodu od 1. do 5. travnja ove godine, bit će organiziran "Tjedan Andersena", radionice posvećene Hansu Christianu Andersenu, a u povodu Međunarodnog dana dječje knjige (2. travnja), priopćeno je iz Narodne knjižnice Mostar.

Energetika.ba / FENA