Energetika.ba
Zaštita okoliša

Na Svjetski dan zaštite okoliša 'Ekopak' posadio drveće u Gračanici

Autor: Energetika.ba
Na Svjetski dan zaštite okoliša 'Ekopak' posadio drveće u Gračanici

Djelatnici kompanije 'Ekopak' u suradnji s Javnim komunalnim preduzećem 'Komus' iz Gračanice očistili su, na Svjetski dan zaštite okoliša, zelenu površinu u Ulici Mehmeda Ahmedbegovića u tom gradu, koja se prostire od mosta 'Rampa' do kružnog toka i na tom mjestu posadili drveće.

Taj drvored čine sadnice srebreno lisnog javora (Aacer Dasycarpum), koji može narasti i do 40 m.

Direktorica 'Ekopaka' Amela Hrbat zahvalna je prijateljima iz JKP 'Komus' iz Gračanice i Općini Gračanica, sa kojima su zajedno posadili to drveće.

- 'Ekopak' godinama surađuje s Općinom Gračanica i komunalnim preduzećem koje je dio sistema 'Ekopaka', a značajno doprinosi ispunjavanju postavljenih ciljeva za reciklažu ambalažnog otpada. Ovo je jedan, u nizu, Ekopakovih projekata čija je misija očuvanje i zaštita okoliša i unaprjeđenja sistema reciklaže u BiH - kazala je.

'Ekopak' je neprofitna kompanija osnovana 2011. godine s ciljem da u ime klijenata proizvođača ambalaže, uvoznika, punilaca, distributera i trgovaca, preuzme odgovornost za ispunjenje zakonskih obaveza za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada u Federaciji BiH.

Energetika.ba / FENA