Energetika.ba
Eko svijest

Obilježen Dan planeta Zemlje u OŠ Gnojnice u Mostaru

Autor: Energetika.ba
Obilježen Dan planeta Zemlje u OŠ Gnojnice u Mostaru
Foto: OŠ Gnojnice

Javna ustanova Osnovna škola Gnojnice, poznata kao "Super eko škola" obilježila je u ponedjeljak nizom aktivnosti Dan planeta Zemlje pod nazivom "Volim i čuvam Planet", a u programu obilježavanja je sudjelovalo deset osnovnih škola.

Pored Osnovne škole Gnojnice u programu su sudjelovale Prva osnovna škola Stolac, Osnovna škola Čapljina, te osnovne škole ''Blagaj'', ''Vrapčići'', ''Bijelo Polje'', ''Mujaga Komadina'', ''VI osnovna škola'', ''IV osnovna škola'' i Osnovna škola "Omer Maksumić" Podveležje, pridružili su se ovom svečanom programu.

Učenici su imali priliku sudjelovati u različitim aktivnostima poput likovne radionice, ekološkog kviza te sadnje biljaka. Najuspješniji učenici su nagrađeni prigodnim poklonima, dok su sve škole primili zahvalnice.

U povodu Dana planeta Zemlje održan je eko kviz gdje je prvo mjesto osvojila Naida Špago iz OŠ Gnojnice, drugo mjesto Ajla Delić iz OŠ Podveležje i treće mjesto Rean Velagić iz. VI OŠ Mostar.

Također, održano je i likovno natjecanje gdje je prvo mjesto osvojila Lamija Šoše iz OŠ Bijelo Polje, drugo mjesto Fatima Jelovac iz OŠ Gnojnice, treće mjesto dijele Bernarda Phishi iz OŠ Vrapčići i Adna Ulaković iz OŠ Čapljina.

Glavni cilj ovog događaja bio je podizanje svijesti kod djece o važnosti očuvanja planeta Zemlje te izgradnja ljubavi prema prirodi i njezinom očuvanju za buduće generacije.

Osnovna škola Gnojnice je 2022. godine dobila status "Super eko škole" u okviru projekta "Misli o prirodi", implementiranog od strane Centra za promociju civilnog društva. Certifikacijom su stekli status koji potvrđuje njihovu otvorenost za suradnju, prepoznatljivost po eko angažmanu te implementaciju najboljih praksi za očuvanje životne sredine, priopćeno je iz OŠ Gnojnice.