Energetika.ba
Zaštita okoliša

Posušje dobilo namjensko vozilo za prikupljanje razdvojene plastike i stakla

Autor: Energetika.ba
Posušje dobilo namjensko vozilo za prikupljanje razdvojene plastike i stakla

Nabavkom namjenskog vozila za prikupljanje razdvojene plastike i stakla, u suradnji s ovlaštenim operaterom za zbrinjavanje otpada "Eko život" iz Tuzle, Općina Posušje i JP "Vodovod Komunalno" Posušje, zaokruženo je prvih pet etapa reciklažnog ciklusa.

Općina Posušje u suradnji s ovlaštenim operaterima za zbrinjavanje otpada (sekundarnih sirovina) zaokružila prvih pet etapa reciklažnog ciklusa i upisala se u pet lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini po kulturi gospodarenja otpadom, navode iz Općine Posušje.

Nabavka namjenskog vozila u iznosu 40.000 KM dogovorena je u veljači 2022. godine.

Namjensko vozilo nabavljeno je jednakim sufinanciranjem Općine Posušje i "Eko života" iz Tuzle, a nabavka namjenskog vozila uvelike olakšava rad i prikupljanje sekundarnih sirovina (plastike i stakla).

Iz Općine Posušje ističu kako su nakon višegodišnjeg edukativnog i terenskog rada i suradnje (2017. - 2022.) Općina Posušje i ovlašteni operateri za zbrinjavanje otpada; "Eko život" iz Tuzle (plastika i staklo), "KimTec Eco" iz Viteza (elektronika), "Vuprom" iz Čitluka, realizirani sljedeći projektni zadaci: provedene prve sveobuhvatne (institucionalne) ekološke edukacije u BiH (preko 2000 učenika), uspostava jedinstvenog reciklažnog dvorišta, uspostava kontejnera za razdvajanje otpada, uspostava kontejnera za razdvajanje elektronskog otpada, uspostava kontejnera (prvog u BiH) za razdvajanje tekstila, sanacija divljih deponija, sanacija objekata, gospodarenje otpadom i održivi razvoj, navodi se u priopćenju.

Energetika.ba / FENA