Energetika.ba
Zaštita okoliša

Pozder i Kasumović razgovarali o projektima u oblasti zaštite okoliša

Autor: Energetika.ba
Pozder i Kasumović razgovarali o projektima u oblasti zaštite okoliša

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetila je Gradsku upravu Zenica, te sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem razgovarala o projektima u oblastima zaštite okoliša, kao i utopljavanju objekata kolektivnog i individualnog stanovanja.

Ministrica Pozder je istakla da se radi o kurtoaznoj posjeti, čiji je cilj razmijeniti poglede o budućoj saradnji Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Grada Zenica, saopćeno je iz Gradske uprave Zenica.

Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je stanju okoliša u gradu Zenica, projektima u oblastima zaštite okoliša te mogućnostima za implementaciju novih projekata.

Gradonačelnik Kasumović i ministrica Pozder razgovarali su i o utopljavanju objekata kolektivnog i individualnog stanovanja, kao i upravljanju otpadom.

Najavljena je i konferenciju pod nazivom “Izgradimo održivu BiH”, a koja će biti održana u oktobru ove godine i na kojoj će učestvovati i Grad Zenica.

Sagovornici su izrazili potrebu za novim sastancima, kako bi se detaljno sagledale mogućnosti za zajedničke aktivnosti i dalju saradnju.

(Energetika.ba / FENA)