Energetika.ba
Zaštita okoliša

Poziv za nominaciju institucija i pojedinaca za nagradu 'BiH Green Awards'

Autor: Energetika.ba
Poziv za nominaciju institucija i pojedinaca za nagradu 'BiH Green Awards'

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) organizirat će drugi put u Bosni i Hercegovini dodjelu nagrade "Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards" te su pozvali da im se do nedjelje, 18. marta, predlože kandidati za ovu nagradu.

Moguće je nominirati grad ili općinu, poslovne subjekte, nevladine organizacije ili fondacije, škole ili obdaništa, ali i građane pojedince u kategorijama do 30 godina starosti i više od 30 godina starosti te neformalne grupe građana poput građanskih inicijativa.

Dodjela ove nagrade organizira se uz podršku Ambasade Republike Češke, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), GIZ-a, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Namjera je ovakvom kampanjom promovirati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u BiH te pronaći institucije, preduzeća i pojedince koji uspješno promoviraju vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i motiviraju druge, saopćeno je iz Centra za razvoj i podršku.

Energetika.ba