Energetika.ba
Zaštita okoliša

Lukavački sajam turizma i ekologije LIST ove godine od 3. do 5. maja

Autor: Energetika.ba
Lukavački sajam turizma i ekologije LIST ove godine od 3. do 5. maja

Međunarodni sajam turizma i ekologije "LIST 2018", njegovo 16. izdanje, bit će održan od 3. do 5. maja u Lukavcu pod pokroviteljstvom Vlade FBiH, najavljeno je danas na predstavljanju sajma u Tuzli.

Direktor Sajma Izet Nuhanović izjavio je da su pripreme za ovogodišnji sajam počeli odmah po završetku prošlogodišnjeg, što je dugogodišnja praksa koja daje dobre rezultate.

- Radili smo ozbiljno i temeljito i siguran sam da ćete rezultat vidjeti nakon završetka našeg lukavačkog Sajma - rekao je Nuhanović.

Predsjednik Organizacionog odbora Sajma Aziz Čačković naveo je kako je do sada prijavljen znatno veći broj učesnika i izlagača u odnosu na prethodne godine.

- Nama je veoma bitan segment povezivanja turizma i ekologije i na tome ćemo posebno raditi. Dosta smo pažnje posvetili edukativnom dijelu u okviru sajma. Tu će biti stručna predavanja na temu seoskog turizma i kako ga unaprijediti, zatim o razvoju banjskog turizma i informatizaciji u ponudi smještajnih kapaciteta u turizmu, baziranih na stručnim predavanjima - dodao je Čačković.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK Mirsad Gluhić istakao je da lukavački, gradačački i gračanički sajam imaju posebnu važnost za Tuzlanski kanton, ali i cijelu državu.

- Vlada TK je tri pomenuta sajma uvrstila u manifestacije od značaja za naš kanton. Siguran sam da će ovi sajmovi znatno unaprijediti razvoj turizma u TK, jer imaju veliki privredni značaj - pojasnio je Gluhić.

Svečano otvaranje 16. Međunarodnog sajma turizma i ekologije "LIST 2018" bit će održano u četvrtak, 3. maja 2018. u 11 sati, najavili su organizatori.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=4dRcji-Jxd0[/embed]

Energetika.ba / FENA