Energetika.ba
Zaštita okoliša

Samsung u SAD-u, Europi i Kini prelazi na obnovljive izvore energije

Autor: Energetika.ba
Samsung u SAD-u, Europi i Kini prelazi na obnovljive izvore energije

Iz Samsunga su protekloga tjedna objavili kako nastavljaju sa sve širom implementacijom ekoloških principa, energetske učinkovitosti i smanjenja ispuštanja štetnih plinova.

U sklopu ove inicijative kompanija će nastaviti poslovati na način koji je odgovoran prema okolišu, pa će do 2020. godine svoje urede, zgrade i tvornice u SAD-u, Europi i Kini napajati u potpunosti iz obnovljivih izvora energije.

Nakon 2020. godine, u srednjem će roku cilj Samsunga biti dodatno širiti korištenje obnovljivih izvora i u ostatku svijeta. Dodatno, na svojem domaćem terenu u Južnoj Koreji, kompanija se obvezala pomoći u ostvarenju državnog cilja – ostvariti povećanje korištenja obnovljivih izvoraza 20% do 2030. godine. U te će svrhe instalirati solarne panele površine 42.000 m2 u svojem sjedištu, te dodatnih 21.000 m2 u svoja dva kampusa u toj zemlji.

Osim što će unutar svoje kompanije inzistirati na obnovljivim izvorima, Samsung će i od svojih 100 najvećih dobavljača zahtijevati isto – te će s njima raditi na implementaciji "zelene" energije.

Podsjetimo, slične inicijative najavili su već i Apple, Google, Microsoft i mnogi drugi velikani IT sektora.

Energetika.ba