Energetika.ba
Zaštita okoliša

ŠKODA omogućila nabavku deset novih Nextbike bicikala

Autor: Energetika.ba
ŠKODA omogućila nabavku deset novih Nextbike bicikala

Kompanija Porsche BH d.o.o. sa brendom ŠKODA, želeći pokazati društvenu odgovornost i brigu za očuvanje životne sredine, kupila je deset novih Nextbike bicikala koji su danas stavljeni na raspolaganje stanovnicima Sarajeva.

Nextbike sistem gradskih bicikala u BiH je zaživio prije dvije godine i već od prvog dana nailazi na pozitivne reakcije korisnika, dok je broj onih koji se odlučuju za bicikl kao prevozno sredstvo sve veći.

- ŠKODA se u svojim počecima i sama bavila proizvodnjom bicikala i podrška biciklizmu je dio naše korporativne globalne strategije. Kao prvi bike sharing sistem u BiH, Nextbike je napravio važan korak u razvoju biciklizma i podizanju svijesti o svim prednostima koje bicikliranje omogućava. Ovih deset bicikala su naša podrška razvoju Nextbike projekta, ali i doprinos razvoju pametnih rješenja u gradskoj infrastrukturi po uzoru na smart city koncepte - poručili su donatori.

Iz Nextbikea ističu da postoji velika potražnja građana Sarajeva za novim Nextbike lokacijama i biciklima, tako da će novih deset bicikala s natpisom ŠKODA zasigurno biti maksimalno iskorišteni u predstojećoj sezoni, saopćeno je iz Kompanije Porsche BH.

Energetika.ba / FENA