Energetika.ba
Zaštita okoliša

TK - Za ekološke projekte izdvojeno 80 hiljada KM

Autor: Energetika.ba
TK - Za ekološke projekte izdvojeno 80 hiljada KM

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona zaključilo je ugovore s udruženjima koja su aplicirala na objavljeni konkurs za dodjelu sredstava za projekte zaštite i unapređenja okoliša, saopćeno je.

Ministar Elvir Rožnjaković potpisao je ugovore s predstavnicima 21 udruženja među kojima su Udruženje građana "Eko-zeleni" Gradačac, Udruga mladih "Par Selo - Dubrave" Tuzla, Udruga mladih Drijenča, Šibošnica-Čelić, Raft-eko klub "Accent" Tuzla, Udruženje Odred izviđača "Plamen" Banovići, Udruženje "Libero" Donje Vukovije, Kalesija, Udruženje građana sportskih ribolovaca "Mrena" Živinice i Asocijacija MB Live iz Brijesnice Male.

U projekte će biti uloženo ukupno 80.000 KM obezbijeđenih iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada resornog ministarstva.

Riječ je o projektima koji se odnose na zaštitu, očuvanje i poboljšanje kvaliteta zraka, tla i voda, saniranje deponija i smanjivanje nastajanja otpada, zbrinjavanje i obradu svih vrsta otpada, zaštitu i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti te uređenje zelenih javnih površina.

Energetika.ba / FENA