Energetika.ba
Zaštita okoliša

U oktobru u Sarajevu 5. međunarodni sajam energetike, voda i okoliša RENEXPO

Autor: Energetika.ba
U oktobru u Sarajevu 5. međunarodni sajam energetike, voda i okoliša RENEXPO

Peto izdanje međunarodnog sajma energetike, voda i okoliša RENEXPO BiH će 24. i 25. oktobra u Sarajevu otvoriti vrata tržišta Balkana.

Investicioni okvir i mogućnosti za obnovljivu energiju i infrastrukturu za upravljanje vodama će predstaviti nosioci projekata u Investitorskoj biznis loži koja će biti praćena aktuelnim temama – finansiranje, razvojni projekti i kapacitet prenosne mreže.

Energetska strategija i ulaganja u energetski sektor BiH do 2035. bit će predstavljene na svečanoj ceremoniji otvaranja sajma 24. oktobra pred više od 100 predstavnika ministarstava, amabasada, trgovinskih komora, banaka, industrija i institucija.

Izlagači iz više od 20 zemalja već su rezervisali svoje mjesto u izlagačkoj hali. Među njima su i: CINK Hydro-Energy k.s., Hydroplan UK, Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH, Urbas Maschinenfabrik Ges.m.b.H., Continental Industries S.A.S., Profiagrar , KPA Unicon, Regeneracija doo, Andritz Hydro GmbH, Indenna Dvigala, Turbiwatt, Kossler GmbH & Co KG, MKF Partner i drugi, najavili su organizatori.

Energetika.ba / FENA