Energetika.ba
Zaštita okoliša

Udruženje 'Seka' Goražde - 'Reci NE plastičnim kesama'

Autor: Energetika.ba
Udruženje 'Seka' Goražde - 'Reci NE plastičnim kesama'

Članice Udruženja žena "Seka" Goražde i mladi volonteri danas su putem eko štanda svojim sugrađanima nastojali skrenuti pažnju na važnost očuvanja životne sredine. Brojne eko aktivnosti tog uruženja provedene su u okviru projekta pod nazivom "Reci NE plastičnim kesama".

"Budi eko-budi neko" poručili su učenici Osnovne škole "Fahrudin Fahro Baščelija" na štandu u ulici Zaima Imamovića.

U fokusu razgovora sa građanima Goražda bila je kampanja "Reci ne plastičnim kesama".

- Ovo danas je finalna aktivnost našeg eko projekta koji smo provodili proteklih par mjeseci. Imali smo niz aktivnosti koje je obuhvatio ovaj projekat kao što su edukativne radionice, eko štand sa eko cekerima i akciju čišćenja Omladinske ulice. Sa današnjom aktivnošću završavamo naš projekat. Djeca na eko štandu nastojala su podići svijest kod građana da čuvamo našu okolinu i borimo se za zdravu životnu sredinu - kazala je saradnica za rad sa djecom i mladima u Udruženju žena "Seka" Emina Delahmet.

Pored ostalog, učenici su građanima postavljali pitanja o tome kako oni vide rješenje za uređeniji grad i odgovorniji odnos građana prema životnoj sredini, a kao nagradu za odgovore uručivali su im prigodne bedževe i eko cekere.

Energetika.ba / FENA