Energetika.ba
Zaštita okoliša

Vlada HBŽ-a sufinancira projekte ekoloških udruga

Autor: Energetika.ba
Vlada HBŽ-a sufinancira projekte ekoloških udruga

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je u utorak Odluku o usvajanju Programa raspodjele sredstava za sufinanciranje projekata ekoloških udruga iz proračuna HBŽ-a za 2019. godinu, u ukupnom iznosu od 30.000 maraka.

Na javni poziv raspisan 11. lipnja 2019. godine prijavile su se 43 udruge, a 35 prijava stiglo je pravodobno i ispunjavale su uvjete poziva, izvijestila je Vlada HBŽ-a.

Donesen je i Zaključak da županijska Vlada zatraži u roku od 7 dana očitovanje Federalnog ministarstva financija, Ministarstva financija HBŽ-a, Ureda za zakonodavstvo i Ministarstva pravosuđa HBŽ-a o zahtjevu Sindikata djelatnika županijskog MUP-a.

Očitovanja će se naći na prvoj sljedećoj sjednici Vlade, koje bi poslije trebalo biti okvir za pregovore sa Sindikatom MUP-a.

Donesena je i Odluka o stavljanju izvan snage kao i Odluka o davanju suglasnosti na imenovanje dr. Ivanke Živković specijaliste ginekologije i opstetricije za ravnateljicu Doma zdravlja Tomislavgrad na mandatno razdoblje od 4 godine.

Vlada je donijela i Odluku o odobravanju 5.000 maraka za SPP "Žagalo-com" iz Drvara, kao financijsku pomoć za održavanje proizvodnje jaja na navedenoj farmi dok traje karantena zbog sumnje na salmonelozu peradi.

Sredstva će biti osigurana sukladno Odluci iz tekuće pričuve županijskog proračuna za 2019. godinu, navode iz Vlade HBŽ-a.

Energetika.ba / FENA