Energetika.ba
Zaštita okoliša

Za projekte zaštite okoliša Crnoj Gori i BiH dostupno 4,4 miliona eura

Autor: Energetika.ba
Za projekte zaštite okoliša Crnoj Gori i BiH dostupno 4,4 miliona eura

U okviru Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, za projekte zaštite okoliša nevladinim organizacijama dostupno je 4,4 milijuna eura.

- Poziv je otvoren za podnošenje prijedloga u okviru dva specifična cilja, prvi se tiče poboljšanja u sistemu upravljanja otpadnim vodama, krutim otpadom i zaštite okoliša kroz prekogranične aktivnosti i koordinaciju, a drugi specifični cilj odnosi se na oblast turizma te zaštite prirodne i kulturne baštine - kazala je stručna suradnica Direkciji za europske integracije Vedrana Bosić na Info danu organiziranom u povodu objave Drugog poziva.

Drugi poziv otvoren je do 25. siječnja 2019. godine, a svoje projekte mogu aplicirati neprofitne pravne osobe, poput javnih institucija, nevladinih udruga, turističkih organizacija i regionalnih razvojnih agencija.

Bosić je dodala kako je Direkcija za europske integracije tijekom 2018. godine provela niz značajnih aktivnosti na izgradnji kapaciteta potencijalnih aplikanata.

U vezi s tim organizirane su tri trodnevne obuke u Konjicu, Trebinju i Nikšiću, kao i forum za traženje partnera, a sve s ciljem doprinosa kvaliteti aplikacija.

Organizatori današnjeg Info dana u Mostaru bili su Direkcija za europske integracije BiH i Ured za europske integracije Crne Gore, u suradnji s Izaslanstvom Europske unije u BiH i uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva Programa.

Energetika.ba / FENA