Energetika.ba
Zaštita okoliša

Zaštititi okoliš: Inzko pohvalio ArcelorMittal za njihov doprinos kao najvećeg izvoznika

Autor: Energetika.ba
Zaštititi okoliš: Inzko pohvalio ArcelorMittal za njihov doprinos kao najvećeg izvoznika

Visoki predstavnik Valentin Inzko jučer je posjetio ArcelorMittal, na poziv te kompanije, kako bi prisustvovao prezentaciji o njenim trenutnim aktivnostima i budućim planovima za investiranje.

Inzko je istakao važnost investicija i novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini, te pohvalio ArcelorMittal za njihov doprinos kao najvećeg izvoznika i jednog od najvećih korisnika željeznice. Također, ponovio je koliko je važno provesti mjere za unapređenje zaštite okoliša.

"Kao što sam više puta rekao, BiH je zemlja sa ogromnim ekonomskim potencijalom. Međutim, mnogi investitori vide BiH kroz prizmu političkih ili administrativnih teškoća. Mora se uraditi više da zemlja postane odredište koje je zaista povoljno za nove poslovne prilike i može privući investicije, podržati privredni razvoj i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i prosperitet koji su ovoj zemlji i njenim građanima toliko potrebni. Veći napori na zaštiti okoliša moraju biti sastavni dio tih aktivnosti", rekao je Inzko, saopćeno je iz OHR-a.

Energetika.ba