Energetika.ba
Hum Investment Energy Summit

Zavidovići domaćin 'Konferencije o obnovljivim izvorima energije, zaštiti okoliša i turizmu'

Autor: Energetika.ba
Zavidovići domaćin 'Konferencije o obnovljivim izvorima energije, zaštiti okoliša i turizmu'
Zavidovići

U sklopu projekta “Hum Investment Energy Summit”- "Konferencija o obnovljivim izvorima energije (OIE), zaštiti okoliša I turizmu” u organizaciji agencije i Business Cluba “EventExpo – Kupujmo i Koristimo Bosansko i Hercegovačko” danas je na lokalitetu fenomena “Kamene kugle” Zavidovići održana likovna kolonija i dio poslovne konferencije ovog projekta gdje su učesnicima predstavljeni budući događaji agencije “EventExpo” i partnera Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo”.

Pored ovih aktivnosti, predstavljeni su i projekti za investicije u obnovljive izvore energije, kao i predstavljeni kapaciteti aktuelne turističke destinacije, investicije u ovoj sredini, a učesnicima je predstavljen i prvi energetski bazen.

Učesnike je posebno oduševila likovna kolonija koja je dio ovog projekta “Hum Investment Energy Summit” gdje su učestvovali vrhunski slikari iz cijele Bosne i Hercegovine. Učesnici su mogli vidjeti sve tehnike ove umjetnosti i u direktnim razgovorima saznati o ovoj uvijek aktuelnoj umjetnosti.

Na ovoj manifestaciji, za doprinos u razvoju likovne umjetnosti Bosne i Hercegovine, posebno priznanje “Five Star Award 2024” dobio je predsjednik udruženja likovnih umjetnika “Impresija” Mustafa Faljić iz Zavidovića, saopćeno je iz Udruženja Drvni klaster "Namještaj i drvo" - Sarajevo.