Dani energijske efikasnosti Grada Mostara

Dani energijske efikasnosti Grada Mostara

Grad Mostar, kao partner u provedbi projekta "Interreg MED IMPULSE", organizira Dane energijske efikasnosti, koji će započeti u petak, 14. lipnja, u G

Grad Mostar, kao partner u provedbi projekta “Interreg MED IMPULSE”, organizira Dane energijske efikasnosti, koji će započeti u petak, 14. lipnja, u Gradskoj vijećnici u 9:30 sati radionicom o planiranju energijske obnove javnih objekata Grada Mostara.

Na radionicu su pozvani predstavnici i drugih općina i gradova, tehničkog osoblja, obrazovnih ustanova, sveučilišta, tvrtki koje se bave provedbom mjera energijske učinkovitosti, nevladinih udruga i drugi.

Organizatori ističu kako na radionici žele razmijeniti iskustva i znanja o ovim zanimljivim temama s predstavnicima Federalnog ministarstvo prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, UNDP-a, USAID-a, Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba, te tvrtke nLogic Advisory.

Doprinos ovom projektu dat će i Lutkarsko kazalište Mostar koje će u subotu, 15. lipnja, besplatno izvesti predstavu za djecu “Puna vreća želja”, koja je i nastala u okviru provedbe projekta Interreg IPA CBC IRENE, kojeg također, uspješno sa svojim partnerima provodi Grad Mostar.

Predstava je već dobila niz priznanja, jako je dobro prihvaćena od publike i govori na zanimljiv način o zaštiti okoliša i provedbi jednostavnih mjera energijske efikasnosti.

U utorak, 18. lipnja, u Hotelu “Mostar” u 9:30 sati planirano je održavanje završne konferencije projekta “Interreg MED IMPULSE” na koju su pozvani načelnici i gradonačelnici općina i gradova iz cijele BiH, kao i određeni predstavnici ministarstava.

Domaćin konferencije „Energetska obnova javnih zgrada: izazovi i perspektive“ je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, a planirano je i kratko obraćanje premijera HNŽ-a Nevenka Hercega, priopćeno je iz Grada Mostara.

Energetika.ba / FENA