FERK izdao dvije dozvole za proizvodnju električne energije

FERK izdao dvije dozvole za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK, unatoč izvanrednim okolnostima u kojima se nalazi cijela zemlja, održala je

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK, unatoč izvanrednim okolnostima u kojima se nalazi cijela zemlja, održala je redovitu sjednicu na kojoj su donesena rješenja o izdavanju dozvola za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva Espro d.o.o. Donji Vakuf d.o.o. i Solatronic d.o.o. Sarajevo.

Kako je priopćeno iz FERK-a, gospodarskom društvu Konzum d.o.o. Sarajevo oduzeta je dozvola za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om.

Na redovitoj sjednici donesena je i Odluka o postotku za obračun varijabilnog dijela regulatornih naknada za 2020. godinu koji iznosi 0,1233348415 posto. Ovaj postotak se primjenjuje na ostvareni/planirani godišnji ukupni prihod od elektroprivrednih djelatnosti imateljima dozvola koji obavljaju elektroprivredne djelatnosti, osim imateljima dozvola za rad za proizvodnju električne energije čija je ukupna instalirana snaga do uključivo 150 kW.

Vezano za navedenu odluku doneseno je i Rješenje o obvezi plaćanja pojedinačnih iznosa godišnjih regulatornih naknada za 2020. godinu za imatelje dozvola za rad za obavljanje elektroprivrednih djelatnosti i Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju.

U postupak opće rasprave upućen je nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva Bellatrix d.o.o. iz Cazina. Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost dostaviti svoje pisane komentare na navedeni nacrt do 2. 4. 2020. godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected]

FERK je i donio pet rješenja po žalbama na akte koje su donijeli JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo i JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, navodi se u priopćenju.

Energetika.ba