Bolji uvjeti za učenike i uposlenike Elektrotehničke škole za energetiku

Bolji uvjeti za učenike i uposlenike Elektrotehničke škole za energetiku

Radovi na energetskoj sanaciji objekata Kantona Sarajevo su u punom jeku, a Elektrotehnička škola za energetiku je jedan od objekata na kojem se vrši

Radovi na energetskoj sanaciji objekata Kantona Sarajevo su u punom jeku, a Elektrotehnička škola za energetiku je jedan od objekata na kojem se vrši sanacija u sklopu projekta “Zeleni ekonomski razvoj”.

Riječ je o građevinskim radovima kao što su termoizolacija vanjskih zidova, krova, stropa i zamjena fasadne stolarije kojima će se pružiti bolji uslovi za rad uposlenika i učenika.

Ministar prostornog planiranja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović u društvu direktora škole Fikreta Radončića imao je priliku obići i uvjeriti se u intenzitet radova kojima je ta škola podvrgnuta.

Od mašinskih radova predviđena je ugradnja kalorimetra sa potrebnom armaturom te intervencije na cijevnoj mreži uključujući ugradnju radijatorskih ventila sa termostatskom glavom.

Vrijednost projekta je 692.885 KM kojeg finansiraju Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Elektrotehnička škola za energetiku i Općina Novo Sarajevo, a implementator je UNDP, saopćeno je iz Press službe KS.

Energetika.ba / FENA