CPCD: Počela godišnja konferencija ‘Misli o prirodi!’

CPCD: Počela godišnja konferencija ‘Misli o prirodi!’

Konferencija Centra za promociju civilnog društva (CPCD) pod nazivom „Misli o prirodi!“, koja je počela u Sarajevu, u okviru osam panela ugostit će ok

Konferencija Centra za promociju civilnog društva (CPCD) pod nazivom „Misli o prirodi!“, koja je počela u Sarajevu, u okviru osam panela ugostit će oko 40 eminentnih stručnjaka.

Na otvorenju dvodnevne konferencije, direktorica Centra za promociju civilnog društva Aida Daguda je kazala kako je danas jasnije nego ikada koliko je priroda ugrožena, a značaj projekata kakav je „Misli o prirodi!“ tek će se uvidjeti u vremenu pred nama.

O značaju zaštite okoliša govorila je i ambasadorica Švedske u BiH Johanna Strömquist, koja je najavila da će Ambasada Švedske nastaviti saradnju sa lokalnim partnerima u toj oblasti.

Prvi današnji panel posvećen je rezultatima koji su ostvarili Eko HUBovi, ali jedan od današnjih panela bit će posvećen i mladima koji su učestvovali u projektnim aktivnostima.

Danas će na konferenciji biti dodijeljene i nagrade pobjednicima izazova za mlade za najbolji video na temu zaštite okoliša.

Godišnja konferencija „Misli o prirodi!“ nastavit će se sutra panelima posvećenim aktivnostima u okviru projekta za novinare, kada će biti dodijeljene i nagrade pobjednicima konkursa za novinare „Eko novinar/ka“, te kampanji „Ja sadim, a ti?“, najavljeno je iz CPCD-a.

Energetika.ba / FENA