Energetika.ba
Gas

BH-Gas uspješno završio poslovnu 2017. godinu

Autor: Energetika.ba
BH-Gas uspješno završio poslovnu 2017. godinu

Kompanija BH-GAS uspješno je završila poslovnu 2017. godinu bez obzira na sve izazove na koje je samo društvo nailazilo u gasnom sektoru, zadržavajući kurs uspješnih kompanija.

Kako je saopćeno danas oz ove kompanije, uspjeh se dodatno ogleda u tome da nisu povećane cijene samim građanima, te da društvo nema dugova prema inopartnerima i da se vrši uredna isporuka gasa prema svim potrošačima.

Međutim, kako navode, umjesto da se rezultat kompanije stavi u prvi plan, u prethodnom periodu samo ime BH Gasa se koristilo u druge svrhe bez saglasnosti Uprave. Naime, Uprava BH Gasa se ograđuje od istupa savjetnika samog društva i najavljuje da će na spram njega i svih ostalih koji na takav način iznose neprovjerene informacije biti poduzete mjere u skladu sa zakonom i ovlaštenjima direktora.

- Ovakve neprovjerene i netačne izjave, pisanja i dostavljanja informacija javnosti i medijima bez znanja Uprave BHGasa je istu dovelo u neugodnu i neprimjerenu situaciju. Uprava BH Gasa će svoje poslovanje u 2018. godini, uz podršku Vlade FBiH i resornog ministarstva, nastaviti isključivo na principima ekonomije u najboljem interesu građana i drugih potrošača - navodi se u saopćenju koje potpisuje Uprava BH-Gasa.

Energetika.ba / FENA