Energetika.ba
Gas

Putin za Srbiju obećao prihvatljivu cijenu gasa

Autor: Energetika.ba
Putin za Srbiju obećao prihvatljivu cijenu gasa

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u četvrtak u susretu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju da će biti nađeno rješenje za cijenu ruskog gasa koje će biti prihvatljivo za Srbiju.

"Znam da vas neka pitanja posebno brinu, povezana s istekom ugovora o kupovini gasa. U svakom slučaju, naći ćemo takvo rešenje koje će biti sigurno prihvatljivo za naše srpske prijatelje", rekao je Putin, prenosi Beta.

Ruski predsjednik je istaknuo i važnost vojno-tehničke suradnje dvije zemlje, kao i suradnje na međunarodnoj areni.

"Što se tiče Kosova, vi znate da je pozicija Rusije prinicipijelna, da ne podleže trenutnoj političkoj situaciji. Mi podržavamo vašu poziciju kada je reč o rješenju kosovskog problema i nadam se da će se riješiti tako što će odgovarati interesima svih ljudi koji tamo žive", rekao je Putin.

Vučić je zahvalio Putinu što je našao vrijeme za susret uprkos pandemiji koronavirusa.

"Smatram da su odnosi Srbije i Rusije na najvišoj razini, da su dvije zemlje streteški partneri, kao i da se odnosi dvije zemlje razvijaju u svim oblastima", rekao je Vučić i izrazio veliku zahvalnost za rusku podršku teritrijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Putin je rekao da je saradnja u oblasti borbe protiv korona virusa pozitivan momenat u bilateralnoj suradnji i dokaz međusobnog povjerenja.

Energetika.ba / FENA