Energetika.ba
Nafta

Cijene goriva građani mogu besplatno pratiti putem aplikacije FMT FBiH

Autor: Energetika.ba
Cijene goriva građani mogu besplatno pratiti putem aplikacije FMT FBiH

Cijene goriva posljednjih dana u Bosni i Hercegovini vrtoglavo rastu. Građani Federacije BiH, kako bi znali kako se na kojim pumpama kreću cijene, inače, mogu pratiti putem aplikacije FMT FBiH oil info, jer Federalno ministarstvo trgovine kreiralo je aplikaciju koja se besplatno može koristiti.

Aplikacija omogućuje građanima da na jednom mjestu, na jednostavan i efikasan način, dobiju sveobuhvatnu i pravodobnu informaciju o cijenama kako bi im bili olakšani izbor i kupovina po najpovoljnijim cijenama.

Izvor : N1

Trenutno, prema podacima ove aplikacije cijena dizela u Sarajevu se kreće od 2,91 KM do 3,46 KM, a benzina od 2,71 KM do 3,21 KM.

U Tuzli cijena dizela ide od 2,86 KM do 3,36 KM. Benzin se kreće od 2,66 KM do 3,06 KM.

U Mostaru gorivo malo skuplje u odnosu na ostale gradove. Pa tako dizel ide od od 2,91 KM do 3,61 KM, a benzin od 2,61 KM do 3,16 KM.

Mobilna aplikacije FMT FBiH oil za Android uređaje mobilna aplikacija je dostupna na platformi Google Play Store i za Apple mobilne uređaje iPHONE i iPAD na App Store servisu.

Također, aplikacija se može preuzeti i putem linka ili skeniranjem QR koda koji su postavljeni na web stranici Federalnog ministarstva trgovine: www.fmt.gov.ba

Energetika.ba