Energetika.ba
Nafta

Hifa Oil grupacija u protekle dvije godine povećala broj zaposlenih za 70 posto

Autor: Energetika.ba
Hifa Oil grupacija u protekle dvije godine povećala broj zaposlenih za 70 posto

Hifa Oil grupacija povećala je broj zaposlenih u protekloj 2018. godini za 33 posto u odnosu na 2017. godinu. Kompanija je zaključno s prošlom godinom zapošljavala 467 radnika, dok je krajem 2017. imala na evidenciji 351 zaposlenih.

- Snažan investicijski ciklus, a koji se mjeri u desetinama miliona konvertibilnih maraka, rezultirao je otvaranjem 116 novih radnih mjesta u prošloj godini. Riječ je u najvećem broju o mladim i stručnim kadrovima, koji su prošli obuku, seminare, ali i certfikaciju za rad s EUFOR-om, kao i rad na aerodromima i u maloprodaji. Ako bismo uzeli u obzir period od posljednje dvije godine, porast broja zaposlenih je znatno veći. Od početka 2017. do kraja 2018. godine Hifa Oil grupacija imala je 275 novozaposlenih, što čini skok od čak 70 posto - izjavio je Kenan Ahmetlić, izvršni direktor i član Uprave Hifa Oil.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH s 20 posto udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivata na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj i u drugim zemljama regiona.

Hifa Oil je prva domaća naftna kompanija koja sa otvaranjem benzinske pumpe u Podgorici uskoro ulazi na inozemno tržište sa svojom maloprodajom, saopćeno je iz Uprave MCM-a.

Energetika.ba