Energetika.ba
Kolektiv d.o.o.

Hifa-Oil i ove godine Najpoželjniji poslodavac u sektoru nafte i plina

Autor: Energetika.ba
Hifa-Oil i ove godine Najpoželjniji poslodavac u sektoru nafte i plina
Hifa-Oil i ove godine Najpoželjniji poslodavac u sektoru nafte i plina

Kroz opsežno dvomjesečno istraživanje o najboljim poslodavcima u našoj zemlji prikupljeno je preko 230.000 glasova bh. javnosti koji su svoj glas mogli dati nekoj od 500 nominovanih kompanija.

Na sinoćnoj ceremoniji svečanog proglašenja „Najpoželjnijih poslodavaca u BiH za 2023. godinu“ uručena su i priznanja kompanijama koje su prema ovom istraživanju ostvarile najveći uspjeh.

Kompanija Hifa-Oil i ove je godine u svom sektoru zauzela najvišu poziciju ponijevši titulu „Najpoželjnijeg poslodavca u sektoru Nafte i plina“, te samim time potvrdila i mjesto u TOP 10 Najposlodavaca u BiH.

Titula Najpoželjnijeg poslodavca donosi sa sobom veliku odgovornost da kompanije, iz godine u godinu, radom i kvalitetnim pristupom poslovanju, uposlenicima i njihovim potrebama i pravilnom odgovoru na te potrebe, nastave kreirati pozitivno radno okruženje koje će postaviti primjer na tržištu naše zemlje.

„Izuzetno smo ponosni na naše uposlenike i ova titula nam daje potvrdu da su i oni zadovoljni s nama. Trudimo se da osluškujemo njihove potrebe, da im pružimo sigurno i podsticajno okruženje, ali i kvalitetan odnos privatnog i poslovnog života. Kolektiv kompanije Hifa-Oil je izuzetan, naši uposlenici su profesionalci koji s lakoćom rješavaju sve izazove i njihova snaga je pokretač našeg uspjeha. Veoma smo im zahvalni na trudu, povjerenju i doprinosu i nastojimo im poslovne obaveze ispuniti i kvalitetnim zajedničkim druženjima, putovanjima i proslavama“, rekao je Kenan Ahmetlić, izvršni direktor i član uprave Hifa-Oil.

Kompanija Hifa-Oil, otkako učestvuje u izboru Najpoželjnijih poslodavaca u BiH, zauzima visoko mjesto u samom vrhu najpoželjnijih poslodavaca te time potvrđuje da se radi o kontinuitetu zadovoljstva radom u ovoj kompaniji.

Uposlenici kompanije Hifa-Oil ističu da ih na rad u ovoj kompaniji prije svega motivira pozitivno radno okruženje i atmosfera, veliki senzibilitet rukovodstva za njihove potrebe, komunikacija na svim nivoima koja doprinosi boljem i lakšem izvršenju zadataka te mogućnost kontiuiranog napredovanja unutar kompanije prema prepoznatim afinitetima svakog pojedinog zaposlenika.

„Mene lično motivira neograničena mogućnost profesionalnog napredovanja, kompanija zaista zna da cijeni prave vrijednosti i vještine svojih uposlenika“, rekao je Tarik Piljević, rukovodilac IT sektora.

Kompanija Hifa-Oil uposlenicima nudi mogućnost usavršavanja poslovnih vještina kroz edukacije, treninge i tematske seminare. Osim toga ne zaboravlja se ni segment zadovoljstva kolektiva kroz kreiranje pozitivne radne atmosfere i povezanosti među uposlenicima. U toku prošle godine kompanija je za uposlenike obezbijedila i team building putovanje u Budimpeštu kao nagradu za rad i trud.

Dodjelu priznanja „Najpoželjniji poslodavac u BiH“ organizuje Kolektiv d.o.o., a istraživanje je provedeno putem online ankete na Mojposao.ba.