Energetika.ba
Nafta

Horvat: nakon razgovora oko rafinerije u Brodu napravljeni određeni pomaci

Autor: Energetika.ba
Horvat: nakon razgovora oko rafinerije u Brodu napravljeni određeni pomaci

Hrvatski državni tajnik Mile Horvat kazao je danas tijekom zasjedanja Hrvatskog sabora kako su, nakon razgovora s nadležnim tijelima u BiH, oko rafinerije u Brodu proteklih godina, napravljeni određeni pomaci.

"Nemamo više taj stupanj emisija i zagađenja kao do sada", odgovorio je Miru Totgergeliju (HDZ) i Marini Opačak Bilić (Socijaldemokrati) te naglasio kako Slavonski Brod ima više problema, onečišćenje se u njemu povećava zimi zbog prometa i grijanja na drva, a to su, dodao je, i emisije sumporovodika.

Inače, hrvatski saborski zastupnici u petak su, raspravljajući o izmjenama Zakona o zaštiti zraka, posebno apostrofirali višegodišnje onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu, za kojeg državni tajnik Mile Horvat kaže da je „malo  kompleksnija priča“.

Horvat je otkrio kako je Slavonski Brod Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja šest puta na kontrolu slao akcijski plan za poboljšanje kvalitete zraka i Ministarstvo ga je isto toliko puta vratilo.

Vraćali smo ga jer su mjere bile nekvalitetne, a plan su izrađivali oni koji nisu imali ovlaštenje, mislim da je adresa Slavonski Brod i ljudi koji ga vode i koji ne shvaćaju ozbiljnost ovog problema na pravi način, odgovorio je Ružici Vukovac (ZPH) koja je kazala kako se čini da onečišćenje, koji traje duže od 13 godina, nikoga nije zanimalo, prenosi Hina.

(Fena)