Energetika.ba
hrvatska

JANAF sklopio novi ugovor

Autor: Energetika.ba
JANAF sklopio novi ugovor
Foto: X

JANAF d.d. sklopio je s društvom ENI TRADE & BIOFUELS Okvirni ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj za period do 15.7.2027. godine.

ENI Trade & Biofuels S.p.A je dio ENI Grupe te je odgovorna za međunarodnu trgovinu sirovom naftom, naftnim derivatima i biogorivom za ENI Grupu. ENI GRUPA je jedna od najvećih integriranih energetskih multinacionalnih kompanija u naftnom sektoru, najveća je naftna kompanija u Italiji, a druga najveća sa sjedištem u Evropskoj uniji.

"S velikim zadovoljstvom objavljujemo sklapanje novog ugovora s našim partnerom društvom ENI Trade & Biofuels S.p.A. Obnovljenim partnerstvom s kompanijom koja je dio ENI Grupe, potvrđujemo status jednog od ključnih aktera evropskog energetskog sektora te pouzdanog partnera koji jamči energetsku sigurnost i stabilnost.

S obzirom na to da JANAF svoje prihode iz skladištenja ostvaruje na međunarodnom mediteranskom spot tržištu, gdje se susreće s jakom konkurencijom iz Cipra, Italije, Španije, Francuske i zemalja afričkog mediteranskog bazena, posebno smo ponosni na ovaj obnovljeni poslovni odnos.

Uvjereni smo kako ćemo, zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u naš naftovodno-skladišni sistem, nastaviti razvijati poslovanje kompanije te privlačiti nove kompanije-partnere“, istaknula je Uprava JANAF-a.