Energetika.ba
FMT

Web aplikacija za praćenje cijena goriva trenutno nije dostupna

Autor: Energetika.ba
Web aplikacija za praćenje cijena goriva trenutno nije dostupna
Federalno ministarstvo trgovine

Zbog tehničkih poteškoća web aplikacija Federalnog ministarstva trgovine, www.eopc.fmt.gov.ba trenutno nije dostupna za upotrebu.

''Kako se radi o zastarjelom sistemu Federalno ministarstvo trgovine odlučilo se za nabavku novog softvera i izradu nove aplikacije kako se ne bi ubuduće događalo da korisnici zbog tehničkih problema budu uskraćeni za uslugu. Prateći korake u digitalizaciji kao i nove standarde u poslovanju, u fazi smo implementacije novih funkcionalnosti, prebacivanje na nove i brže servere kako bi korisnicima olakšali i omogućili bolje uvid u kretanje cijena naftnih derivata'', saopćilo je Federalno ministarstvo trgovine.

Iz tog ministarstvo mole privredne subjekte, koji radi evidentiranja dostavljaju Federalnom ministarstvu trgovine obavijesti o promjeni cijena i marži (OPC i OPM obrasci), da postupe u skladu s tačkom 5. Uputstva o načinu, sadržaju i rokovima dostave obavještenja o promjeni cijena i marži pojedinih proizvoda i usluga te Ministarstvu dostave obrasce OPC i OPM putem faksa do 13 sati radnog dana koji prethodi početku primjene novih maloprodajnih cijena, odnosno marži, odnosno na OPC i OPM obrascu, koji je sastavni dio navedenog uputstva.