Nikolić o projektu izgradnje termoelektrana na gas

Nikolić o projektu izgradnje termoelektrana na gas

Predsjednik Nacionalnog savjeta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa predstavnikom kineske kompani

Predsjednik Nacionalnog savjeta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa predstavnikom kineske kompanije CMEC Li Sućiangom o projektu izgradnje termoelektrana na gas u saradnji sa kompanijom CMEC.

Predstavnik kompanije CMEC Li Sućiang istakao je da je njihova kompanija veoma zainteresovana za projekat izgradnje termoelektrana na gas u gradovima u Srbiji koji su ugroženi zbog zagađivanja životne sredine, prenosi Fonet.

“Kompanija CMEC će u narednim nedjeljama detaljno pristupiti svim neophodnim analizama kako bi se definisali dalji koraci realizacije ovog projekta”, naglasio je Li Sućiang.

Tomislav Nikolić istakao je da očekuje nakon izrade detaljne analize projekta da se napravi prijedlog koji će biti prezentovan Vladi Srbije kao i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Neophodno je da se sa projektom izgradnje termoeletrana na gas upozna i Državna komisija za reforme i razvoj Kine kako bi projekat dobio sveobuhvatnu podršku kineskih i srpskih zvaničnika”, naglasio je Nikolić.

Energetika.ba