Novaković na sastanku Odbora za ekonomiju, energetiku i infrastrukturu PSSEECP-a

Novaković na sastanku Odbora za ekonomiju, energetiku i infrastrukturu PSSEECP-a

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Momčil

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Momčilo Novaković učestvovat će na sastanku Opšteg odbora za ekonomiju, energetiku i infrastrukturu PSSEECP-a, koji će od 9. do 11. marta biti održan u Istanbulu.

Parlamentarci iz zemalja članica SEECP-a na sastanku u Istanbulu razmatrat će nacrte izvještaja i rezolucije o mogućnostima ekonomske saradnje zemalja jugoistočne Evrope.

U Nacrtu rezolucije, koji će biti razmatran u Istanbulu, parlamentarci vladama država članica SEECP-a preporučuju da jačaju proces realizacije zajedničkih projekata u oblastima energetike, saobraćaja i turizma, kao i da usvoje potrebne zakonske propise koji olakšavaju zajedničke ekonomske aktivnosti u regionu.

Tekst izvještaja i rezolucije o mogućnostima ekonomske saradnje zemalja jugoistočne Evrope biće razmatrani i potvrđeni i na plenarnom zasjedanju PSSEECP-a, koje će, u okviru slovenačkog predsjedavanja ovom regionalnom inicijativom, biti održano 13. i 14. aprila u Ljubljani, saopćeno je iz PSBiH.

Energetika.ba / FENA