Energetika.ba
Novosti

Đukov: Investicije NIS-a do 2025.godine 2,2 milijarde dolara

Autor: Energetika.ba
Đukov: Investicije NIS-a do 2025.godine 2,2 milijarde dolara

Generalni direktor Gaspromnjefta Aleksandar Đukov kaže da će NIS do 2025. godine imati 2,2 milijarde dolara novih investicija, a da je ključni projekat u ovoj i narednoj godini postrojenje za duboku preradu u Rafineriji nafte u Pančevu.

"Kompanija NIS se uspešno razvija. Finansijski pokazatelji su sve bolji - profit i poreska izdvajanja, želimo da tako i nastavimo. Nastavićemo razvoj istraživanja, proizvodnju i preradu nafte i maloprodajnu mrežu", rekao je Đukov za RTS.

On je naglasio da je ključni projekat u 2018/19 godini postrojenje za duboku preradu koje se gradi u Rafineriji nafte u Pančevu.

"To će biti jedno od najmodernijih postrojenja u čitavom regionu. U taj projekat uloženo je 300 miliona eura", naglasio je on.

Kao društveno odgovorna kompanija, Gaspromnjeft je finansirao izradu mozaika na kupoli u Hramu Svetog Save na Vračaru, a Đukov kaže da je to jedan od najznačajnijih pravoslavnih hramova na svijetu i potvrda prijateljstva Rusije i Srbije.

"Gaspromnjeftu nije važna samo realizacija biznis projekata već i kulturno socijalni projekti u zemljama gdje posluje", pojasnio je Đukov.

On je dodao da obnavljaju i nekropolj u Beogradu gdje su smešteni posmrtnih ostaci ruskih emigramana i srpskih vojnika koji su poginuli u Prvom svjetskom ratu, a da podržavaju i mlade muzičare kroz festival Baljšoj.

Energetika.ba