Energetika.ba
Novosti

Električna Alfa Romeo Giulia GT razvija 518 KS

Autor: Energetika.ba
Električna Alfa Romeo Giulia GT razvija 518 KS
Ovaj automobil razvija 518 KS što je znatno više u odnosu na "originalnu" Alfu Giuliju GT koja je isporučivala 192 KS, a snažniji je i od aktuelne nove Alfe Giulije Quadrifoglio, kao i od Alfe GTA.

Totem je rastavio model GT Junior 1300/1600 iz sedamdesetih godina, ručno ojačao šasiju kako zbog 518 KS ne bi došlo do "raspada sistema".

Zadržano je svega 10 posto originalne šasije, naprijed je novi MacPherson ovjes s ručno prilagodljivim Bilstein amortizerima, a nazad aluminijski multilink također s Bilstein amortizerima.

Giulia je umjesto originalnog benzinskog dobila električni motor i bateriju od 50,4 kWh. Vozaču su na raspolaganju launch control i drift mod, ali i opcije personalizacije, prenosi Klix.

Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je samo 3,4 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 245 km/h. Automobil je težak 1.410 kg zahvaljujući karoseriji od karbonskih vlakana, a s jednim punjenjem baterije može preći 360 km.

Prednji dio automobila odaje počast Giuliji GTAm te je za 180 mm širi, dok je redizajn stražnjeg kraja omogućio zaobljeni oblik. LED svjetla se nalaze naprijed i nazad, a automobil izgleda sjajno.

U unutrašnjosti su sjedišta od karbona, mnogo kože i drveta, Momo upravljač i mehanička ručna kočnica. Automobil ima klima uređaj, električne podizače prostora i sistem pokretanja vozila bez ključa.

Cijena još uvijek nije objavljena.

Energetika.ba